ontwerpen

Cursus: Integraal ontwerpen

Donderdagavond 19:00 – 21:00 uur
Duur: 8 lessen
Kosten: 299,-
ACTIE: Een vriend of vriendin kan meedoen voor de helft van de prijs!
ACTIE: Gratis deelname aan module Sketchup 3D
ACTIE: Gratis deelname aan module Klimaatcomfort

Wat je gaat leren in deze cursus:

Persoonlijke essentie bepalen
Plan van eisen opstellen
Van idee naar ruimtelijke indeling
Variantenstudie
Constructieve stevigheid en bouwfysica
Off-Grid systemen
Presenteren

Wil je heel graag je eigen tiny house ontwerpen? Kies dan voor de cursus Integraal Ontwerpen. Samen met je mede cursisten leer je om jouw wensen te vertalen naar ruimtelijke vertaling en bouwbare plannen. De begeleidende architect helpt je met alle vragen en geeft je oefeningen om tot een uniek en persoonlijk ontwerp te komen. Met 8 lessen en een module Sketchup 3D en Klimaatcomfort leer je zelfstandig je eigen ontwerp voor elkaar te krijgen. De lessen vinden iedere donderdagavond plaats en je kunt iedere week instromen.

Het ontwerp van een Tiny House is misschien wel het meest essentiële onderdeel. Een kleine ruimte vraagt om veel slimme oplossingen om alle wensen en eisen te verwerken. Ontwerpen lijkt op het spelen van een 4 dimensionaal schaakspel. Je moet rekening houden met zowel, ruimte als esthetiek en gebruik door de tijd heen. Er bestaat niet 1 manier om tot een ontwerp te komen. Het is een proces van puzzelen, uitzoeken, heroverwegen, loslaten en knopen doorhakken. En goede architect doet er jaren over om het inzicht en de skills eigen te maken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zij ook behoorlijk duur kunnen zijn. Zeker als het gaat om een tiny house, zijn ze relatief te duur. Door dit proces te vangen in een cursus, kunnen cursisten goedkoper tot een ontwerp komen.

De cursus integraal ontwerpen van een tiny house geeft jou de kans om onder begeleiding van een architect te leren ontwerpen. Aan de hand van eenvoudige ontwerpconcepten zul je vorm gaan geven aan je eigen ontwerp. De cursus begint met een out-of-the-box brainstorm sessie. Dit is bedoeld om tot de essentie van jouw ontwerp voor een tiny house te komen. De cursus is geen garantie dat je daadwerkelijk kunt ontwerpen, maar biedt wel de mogelijkheden om tot een acceptabel resultaat te komen. Na deze cursus ben je in staat om ideën te vertalen naar een ruimtelijke indeling voor jouw tiny house.

De cursus is een combinatie van samenwerking met medecursisten en individuele ondersteuning van de docent. Iedere cursist zal eindigen met een persoonlijk ontwerp en/of een persoonlijk advies voor het vervolg. We besteden ook aandacht aan constructieve stevigheid, bouwfysica en off-grid systemen. De Tiny House Academy is niet verantwoordelijk voor de kwaliteit van de uiteindelijke ontwerpen.

Voor deze cursus is het aanbevolen om sketchup (of een ander 3d programma) te beheersen op basis niveau. Daarom is de module Sketchup 3D geheel gratis bij deelname aan de cursus Integraal Ontwerpen. Deze zal eens in de 2 maanden gegeven worden in plaats van de reguliere cursusavond. Sketchup is een 3D modelleer programma dat gratis te verkrijgen is: Sketchup Make of als 30 dagen trial versie van Sketchup Pro. Dit is, met name, handig voor de bouwkundige uitwerking. Uiteraard mag er ook gebruik gemaakt worden van pen en papier of het maken van een maquette.